Шукати в цьому блозі

13.11.15

Матеріали для підготовки до ЗНО (українська мова та література)

На початку підготовки важливо підібрати матеріали, якими будете користуватись. Особливо це актуально, якщо вирішили готуватись самостійно (що є цілком нормальним).

Які ж матеріали стануть у нагоді? Пропоную невелику підбірку підручників/збірників тестів/онлайн-ресурсів/словників тощо. Звичайно, цей перелік не повний. Але він допоможе зорієнтуватись і знайти ті матеріали, які допоможуть саме вам!

1. Підручники з теорією. Не обов'язково купувати цьогорічні підручники (ЗНО-2016), адже змін у програмі немає. Тому можна цілком послуговуватись матеріалами ЗНО-2015, які вже можна знайти на сторінках Інтернету.

2. Збірники тестів. Теорія - це добре, але без закріплення її на практиці годі сподіватись на високий бал ЗНО. Тому намагайтесь розв'язувати якомога більше тестових завдань!

3. Онлайн-ресурси. Тести також зручно виконувати онлайн, адже тоді система самостійно перевіряє їх. Обов'язково зверніть увагу на тести ЗНО минулих років.
  • osvita.ua (тести ЗНО милуних років)
  • zno.yandex (тести ЗНО минулих років)
  • online.zno.ua (тести для відпрацьовування конкретних навичок + тести ЗНО минулих років)
  • ridnamova.kiev.ua (тренувальні тести у форматі ЗНО)
  • ukr-mova.in.ua (тренувальні вправи + дуже корисні зображення з правилами, що легко запам'ятовуються)

4. Словники онлайн. Що не кажіть, а словники - потрібна штука. Особливо, коли це онлайн-словники, шукати слова в яких дуже просто.

5. Власне висловлення. Ну і матеріали, що допоможуть вам навчитися писати твори у форматі ЗНО.


Немає коментарів:

Дописати коментар